Voordelig en voorbereid op vakantie!

Opzoek naar de beste vakantie tips en informatie over de Waddeneilanden? U vind ze hier!

Even er tussen uit met vrienden of familie? Opzoek naar een sfeervol hotel, gezellig café of is het tijd voor een diner bij de haard?

Lees hier alle details en verhalen over Schiermonnikoog en kom achter uw ideale vakantie plannen!

Een hotel met alles in de buurt, met zicht op duinen en een oase van rust! Dit mag natuurlijk niet kunnen ontbreken. Zo grenst het centrum van Schiermonnikoog bijvoorbeeld aan de grond van hotel Duinzicht. Dankzij deze mooie vakantie bestemming op Schiermonnikoog beweegt u zich moeiteloos van het mooie strand aan de Noordzee, naar de sfeervolle cafétjes in het centrum.

(Hond vriendelijke) Vakantiewoning Schiermonnikoog

Een vakantiewoning voor 2 personen, 4 personen of een vakantiewoning voor een gezin? Met meer dan 100 vakantiewoningen staat u altijd garant voor een vakantiehuisje op Schiermonnikoog dat bij jou past!

Zijn er vakantiewoningen met toegang voor honden op Schiermonnikoog?

Jazeker! Ook uw hond mag het gehele jaar verblijven in en om de hond vriendelijke vakantiewoningen op Schiermonnikoog.

Bekijk de mogelijkheden

Overnachten op Schiermonnikoog

Altijd al een keer willen kamperen op Schiermonnikoog of overnachten op het Wad? Schiermonnikoog is van alle markten thuis.

Is er een bed & Breakfast op Schiermonnikoog?

Absoluut! Met meer dan 8 verschillende bed & breakfast plekken op Schiermonnikoog komt u niets tekort en heeft u dus genoeg keuze!

Bed en Breakfast

Al overtuigd?

Neem contact op en reserveer direct online!

De natuur op Schiermonnikoog beleven

Kamperen aan de rand van het bos en tegelijk op de rand van het strand op Schiermonnikoog? Met keuze uit gezinstenten, luxe safari tenten, ingerichte tenten, of je eigen tent kunt je de natuur van Schiermonnikoog onder eigen ogen ervaren.

Is er een camping op Schiermonnikoog?

Zonder twijfel! Kampeerboerderij De Oorsprong is dé plek om te overnachten als je van kamperen houd. De Oorsprong heeft groepsaccommodaties, appartementen en een camping en biedt dus voor ieder wat wils.

Last minute Schiermonnikoog

Een last minute gezinsaanbieding of opzoek naar een last minute vakantiewoning Schiermonnikoog? Raak niet in de stress en boek zonder moeite nog een last minute bungalow of andere groepsaccommodatie.

Bekijk de mogelijkheden

Overnachten op het Wad

Een onvergetelijke ervaring op het water en op het Wad. Met de overnachting op het Wad van Schiermonnikoog zult u het water zien op komen en ondergaan. Op de authentieke klipper uit 1889 is het geschikt voor zowel kinderen als volwassen.

Is er nog specifieke informatie te vinden over deze overnachtingstocht?

Meer informatie over de overnachting op het Wad is Hier te vinden.   

Wat is het vakantie budget?

Voor een ‘warm land’ en ‘strand’ vakantie hoeft het land niet meer uit! Schiermonnikoog bewijst al jaren dat dit ook op één van de mooiste waddeneilanden mogelijk is!

We horen u denken; met welk bewijs? Uit onderzoek is gebleken dat er jaarlijks meer dan 300000 toeristen het eiland bezoeken!

De seizoenen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een echt seizoenseiland! De schoonheid van Schiermonnikoog wordt elk seizoen in een ander daglicht gezet. Haar natuur is met elk jaargetijd een oogstrelend plaatje voor elke natuurliefhebber.

In de zomer kunt u lekker naar het strand, een terrasje pakken en heerlijk op de fiets het eiland verkennen.

Met de herfst in het vizier kunt u zich mengen met de prachtige herfstkleuren in het bos, de paddenstoelen en prachtige blauwe wolkenluchten.

Wat is er nou mooier dan een verse krakende sneeuwlaag in de winter? Of een prachtige winterwandeling over het strand van Schiermonnikoog met een lekkere chocolade melk als afsluiter?

Na het winterse seizoen staat de lente alweer voor de deur. De tijd om de natuur en de dieren op het eiland weer te zien opbloeien. Weer tijd voor wandelingen door de duinen en alweer lekker kunnen uitwaaien op het strand.

Openbaar vervoer Schiermonnikoog

Zoals wellicht al bekend was bij u is het verboden om eigen auto-vervoer middelen mee te nemen naar Schiermonnikoog. Op Schiermonnikoog is het daarentegen wel mogelijk om u zich via het gebruik van bussen te verplaatsen. Er rijden momenteel 6 bussen op Schiermonnikoog welk via één of twee routes direct het centrum bereiken.

De bus tijden van Schiermonnikoog vind u hier.

Zijn er ook andere vervoer mogelijkheden op Schiermonnikoog?

Natuurlijk! Op Schiermonnikoog zijn er naast bussen ook Taxi’s die hun van plek naar plek kunnen brengen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf een fiets mee te nemen. Mocht dit niet een optie zijn is er ook een fietsenverhuur op Schiermonnikoog.

Taxi Boersma
Fietsverhuur

Overtocht veerboot of snelboot Schiermonnikoog

Steek de Nederlandse Waddenzee over met de veerboot, sneldienst of watertaxi van WPD. De overtocht naar het autoluwe Schiermonnikoog neemt zo’n 45 minuten in beslag. Mocht u met de sneldienst of de watertaxi willen reizen, dan bent u binnen twintig minuten aan de andere kant van de Waddenzee!

Waar is het vertrek punt richting de haven van Schiermonnikoog?

Het vertrek punt richting Schiermonnikoog is in het Groningse dorpje Lauwersoog. Om u zo zorgeloos richting uw bestemming te brengen zijn er auto parkeer plekken aan de Zeedijk in de buurt van de haven!

Ticket boeken of ticket mogelijkheden bekijken?

Check hier de opties!

Boeking tip van de dag

Dit 3-sterren hotel op Schiermonnikoog is een lust voor het oog met haar heerlijke eten, gastvrijheid en prachtige duinzicht.

Bekijk kamers             Boek direct online                                             

Kamer mogelijkheden:

Een hotel vol met geschiedenis!

De geschiedenis geeft aan alles een stukje identiteit. Benieuwd naar de geschiedenis en de identiteit van ons Schiermonnikoger hotel?

Bent u nog niet overtuigd?! Lees dan hier verder over de Schiermonnikoog activiteiten en bezienswaardigheden of lees verder over ons prachtige Waddeneiland.

Lees het verhaal van Hotel Duinzicht

Ervaar de warmste sfeer in restaurant Duinzicht met haar vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Een grote variatie aan gerechten en passende wijnsoorten bedienbaar bij de open haard.

Een prachtige locatie binnen twee minuten van het centrum en slechts tien vanaf het strand! Ook voor feestelijke of zakelijke vergaderingen of arrangementen bent u meer dan welkom!