Over Hotel Duinzicht

Hotel Duinzicht is gelegen op het noord- oostelijkste bewoonde stukje van Nederland, het Waddeneiland Schiermonnikoog tevens Werelderfgoed. Het hotel is uniek gelegen op 2 minuten lopen van het centrum van het dorp, 10 minuten lopen naar het strand en tegenover het hotel bevinden zich de duinen en bossen.

Hotel Duinzicht wordt geleid door Ina & Gilles Harthoorn, zij staan samen met de rest van het team voor u klaar. Hotel Duinzicht word gekenmerkt door de vriendelijke service, en persoonlijke aanpak. Heeft u tijdens uw bezoek aan Hotel Duinzicht een vraag, of loopt u ergens tegenaan? Vraag het gerust even en we gaan op zoek naar een oplossing.

1913-heden. Al meer dan 100 jaar gastvrij

Bekijk onze kamers
Boek direct online
Duinzicht Vroeger
Duinzicht Oud
Banken

Geschiedenis Hotel Duinzicht

Op 7 juni van het jaar 1913 opende dhr. van der Ben aan de Badweg op Schiermonnikoog voor het eerst de deuren van Pension Duinzigt. Het nieuwe pension van dhr. van der Ben had eenvoudige kamers. De Badweg was toen nagenoeg onbebouwd en toerisme was hier in die jaren amper. In de loop van de jaren nam het toerisme op Schiermonnikoog toe en met de komst van meer gasten veranderde er veel op ‘t aailand, zoals de Groningers steevast zeggen. Om mee te gaan met de tijd werd in de loop der jaren het logement voortdurend aangepast en uitgebreid. Na een aantal uitbreidingen veranderde de naam dan ook van Pension Duinzigt naar Hotel Pension Duinzicht en weer later naar de huidige naam: Hotel Duinzicht.
Het hotel werd in alle jaren geleid door diverse families. Het begon met de oprichters, de familie van der Ben en daarna was de leiding in handen van respectievelijk de families Reinhart, Schuurman, Soepboer, Talsma sr., Speelman en Talsma jr.

Vanaf April 1999 wordt het hotel aan de Badweg, de straat die door het dorp naar het strand loopt, geleid door de famillie Harthoorn. Gilles Harthoorn was al een aantal jaren werkzaam in het hotel en toen de mogelijkheid zich voordeed om de zaak zelfstandig voort te zetten, besloten Gilles en zijn vrouw Ina de leiding van het hotel over te nemen.

Tegenwoordig beschikt het drie sterren hotel o.a. over 40 hotelkamers waaronder een aantal aparte tuinkamers, een gezellig café-restaurant, mogelijkheid tot sauna gebruik, vergader accommodatie en fraaie zonneterrassen.

Alles over de faciliteiten van Hotel Duinzicht Schiermonnikoog

Gerelateerde pagina’s