Genoeg te beleven op Schiermonnikoog

Nationaal Park Schiermonnikoog, tevens gelegen in het Werelderfgoed. Voor jong en oud, actief of passief… er is genoeg te doen op het eiland!

Actief bezig zijn

6

Ook dat kan op Schiermonnikoog. U kunt er tennissen, zwemmen in het openluchtzwembad, fietsen, vissen, naar de sauna of deelnemen aan outdoor-activiteiten als strandzeilen, branding surfen, mountainbiken, vliegeren e.d.

Voor de kinderen

Kinderen

Op het eiland worden vaak leuke dingen voor de kinderen georganiseerd. Er is een kinderboerderij en u kunt strandkarren, kindercrossfietsen en grote trapauto’s huren. U kunt met de huifkar tochten maken over het eiland en met de ‘Balgexpress’ naar de Balg, een fascinerend duingebied aan de uiterste oostkant van het eiland.

Zakelijke bijeenkomsten

1

U wil een brainstorm of een strategische vergadering houden. Natuurlijk wil U het onderste uit de kan halen en alle medewerkers motiveren om met creatieve ideeën te komen. Het inspirerende Schiermonnikoog is hiervoor een ideale locatie.

Rust en Ruimte

4

Voor hen die rust prefereren zijn er uitgestrekte wandel- en fietsroutes die u langs de mooiste plekjes van het eiland voeren. Ook in de winter heeft Schiermonnikoog z’n eigen charme.

Werelderfgoed

2

Eind juni 2009 is de Waddenzee uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het Werelderfgoedgebied is 400 kilometer lang en heeft een oppervlakte van 9.683,9 km².

Nationaal Park

5

Schiermonnikoog is al vanaf 1989 een Nationaal Park. Het is een onderdeel van een keten van 20 Nationale Parken die samen een beeld geven van de verscheidenheid aan natuurlijke landschappen die je in ons land aantreft.

Gerelateerde pagina’s